Velg en side

4G

Frode Alnæs
Knut Værnes
Knut Reiersrud
Bjørn Klakegg

Dette er historien om Gitaristene Alnæs, Værnes, Klakegg og Reiersrud, som er et eksempler på de mange konstellasjoner som så dagens lys i et yrende musikkliv – spesielt rundt miljøet på Club 7 og senere Sardine´s, på 70 og 80 tallet. Alle 4 spilte sammen i en rekke forskjellige sammenhenger: Knut V og Frode spilte til stadighet sammen og brukte hverandre som vikarer på studiosessions og teaterjobber. Dessuten var de gode naboer. Knut & Knut spilte sammen i Oslo Rhythm´n Blues Ensemble ved en rekke anledninger Knut V og Bjørn spilte sammen allerede i 1979 på Jazzforbundets sommerkurs på Søgne. Vi kan jo forestille oss at det ble en god del gitarduo-sessions på div. hybler. Senere har alle sammen hatt flotte karrierer, og vi nevner noen:

Frode først og fremst som gitarist og bandleder av Dance With A Stranger, men også som profilert jazz og popgitarist i alle mulige sammenhenger. Som f.eks. i Erik Balkes´ «AHA», studio, NRK, TV  show etc.
Knut R med alle sine soloplater og samarbeid med Iver Kleive og i div. «etniske» sammenhenger.
Knut V. som medlem av fusjon gruppa «Cutting Edge» og senere som jazzgitarist med mange utgivelser på samvittigheten.
Bjørn har skrevet masse musikk til teater og dans men har også rukket å utgi flere utgivelser. Både under eget navn og som medvirkende i grupper som «NUKU», «Out to Lunch», «AHA» (etter Frode) etc. Dessuten er Bjørn kjent som oppfinner av musikkinstrumenter.

Så en vårdag i 98 fikk unge Værnes den lyse idé å kanskje sette sammen et prosjekt med gitarister han hadde spilt med tidligere. Men det måtte være noen som kunne utfylle hverandre, være sterke utøvere innen sin egen genre, kunne la egoet ligge igjen hjemme og kunne gå i studio først og fremst for ha det moro OG å lage en bra plate bare basert på gitarer. Alle sa ja med én gang og etter en prøvesession i studioet til Frode i August 98, fant alle ut at dette var tingen; prosjektet 4G var en realitet.

Musikken er selvfølgelig skrevet av alle 4 og alle har forskjellige roller på de forskjellige låtene: som melodifører, solist, akkompagnatør etc. Musikker er til tider forførende vakker og i stor grad spilt på akustiske instrumenter. Men de har selvsagt ikke glemt sine elektriske aner.

Etter sin konsertdebut på VossaJazz var konklusjonen grei; «dette kan vi gjøre oftere» samstemte de 4 Gitaristene.
Og til deg som finner veien til Håndverkeren lørdag kveld kan vi i Jazzklubben bare si: «
GLED DERE, DETTE BLIR GØY !