Velg en side

Stallen – Kl 21:00, Kr 200/150

http://www.andysheppard.co.uk/

Sheppard ble født i Warminster, Wiltshire i 1957. I en alder av 19 år dukket han opp som musiker i Salisbury-baserte moderne jazzkvartetten Sphere i slutten av 1970-åra, og var med på gigger bare tre uker etter at han startet å spille. Han finslipte sine saksofonferdigheter på jazzklubber i Storbritannia og Europa i 1980-åra. Han har også spilt med verdensmusikk-orkestre og med mer etablerte improvisatører som Keith Tippett. Mens han fortsatt var med i Sphere, flyttet Sheppard til Paris, der han arbeidet med de franske bandene Lumière and Urban Sax.

På midten av 1980-tallet vendte Sheppard tilbake til Storbritannia og spilte ofte på Ki Longfellow-Stanshalls og Vivian Stanshalls Bristol-baserte Old Profanity Showboat, og platedebuterte med et soloalbum under eget navn, der han briljerer i samspill med Randy Brecker og Steve Swallow, som også produserte albumet. Albumet ble godt mottatt og gjorde at Sheppard ble tildelt nykommer-prisen ved British Jazz Awards i 1987, etterfulgt av beste instrumentalist-prisen i 1988.  I 1987 ble Sheppard med i George Russells Living Time Orchestra og turnerte med Gil Evans.

Det andre solo albumet hans, Introductions In The Dark, ble sluppet i 1989. Albumet kom på de britiske hitlistene noe som var svert uvanlig for en jazz plate. Som en følge av dette ble Sheppard tildelt prisene for Beste album og Beste instrumentalist i British Jazz Awards 1989,  og ble gjenstand for oppmerksomhet fra fjernsyn med dokumentarer både i BBC og ITV, og turnerte verden med den første Verdens jazz group for å spille i Ytre Mongolia.

Sheppard dannet sitt første storband, Soft On The Inside Band, og i 1990 slapp de et album med samme navn. Bandet inneholdt mange kjente jazzmusikere, som Han Bennick trommer, Claude Deppa trompet og Gary Valente trombone. Dette bandet ble til Co-Motion, som fikk med Steve Lodder keyboards og Sylvan Richardson bass, og ga ut et album i 1991 under eget navn. Etter dette signerte Sheppard en avtale med Blue Note, som utga albumet Rhythm Method i 1993. Co-Motion bandet ble utvidet i denne anledningen og kalte seg Big Co-Motion. De spilte inn et live-album i Londonjazzklubben Ronnie Scotts Jazz Club, Delivery Suite, som ble utgitt av Blue Note i 1994.