Velg en side

Chrome Hill – Fredag 07-02

På Stallen | Kr 200/150 – under 18 år gratis

Dørene åpner 19:30 og konserten starter kl 21:00.

Asbjørn Lerheim- baritongitar

Jørgen Munkeby-sax

Torstein Lofthus- trommer

Roger Arntzen- kontrabass

http://www.chromehill.no

Medlemmene i Chrome Hill har turnert i 30 land på fire kontinenter og er omsider klar med sin  første plate på fem år.  Country O f Lost Borders slippes på vinyl og  CD 5.  a pril.  – Jeg syns det er fascineren de med landskap som er  golde, forlatte og åpne. Det er ikke nødvendigvis  pent å se på, men det er noe der som fascinerer  likevel.

Det sier Chrome Hills låtskriver og baritongitarist Asbjørn Lerheim. Sammen med Jørgen Munkeby ( Shining ) , Roger  Arntzen (In The Country, Ballrogg) og Torstein Lofthus (Shining, Elephant 9) er supergruppen Chrome Hill  klar med sin fjerde langspiller Country O f Lost Borders. På Country Of Lost Borders henter bandet inspirasjon  fra jazz, blues og americana og kobler  det med et tyngre uttrykk fra rockens verden. Resultatet er blitt et 40 minutter langt album med  et sjeldent gjennomarbeidet og unorsk uttrykk.

Ørkenrock fra øverste hylle

I 2008 markerte jazzrock – bandet Chrome Hill seg som Urørtfavoritt og mottok gode kritikker  internasjonalt for sitt tredje album Earthlings . Da Øya festivalens ledelse oppsummerte årets beste album det året var Chrome Hills Earthlings inkludert. Men med bandmedlemmer på turné i til sammen  0 land fordelt på fire kontinenter ble det tidlig klart at Chrome Hill måtte ta tiden til hjelp før  det fjerde albumet ble klar. D et er et valg de ikke angrer på, forklarer Lerheim. – Jeg har brukt god tid på å skrive musikk og velge ut låter til dette albumet. P lata ble spilt inn på bare to dager, etter flere runder på skrivestua og på øve-rommet. Vi ville la dette albumet modne, og er veldig fornøyd med resultatet.

Fakta

Norsk jazzrock – band med bandmedlemmer fra Quite Quiet Project, Shining, Elephant 9, In The Country og Ballrogg. – Country Of Lost Borders er gruppens fjerde album.

De to første albumene ble utgitt under bandets tidligere navn Damp.

Chrome_Hill