Velg en side

Dadafon er hardtslående, suggerende
groovelåter og vakre ballader.

Dadafon har nylig sluppet sitt tredje album Visitor; en utgivelse som har mottatt overstrømmende kritikker fra en samlet norsk presse.
Visitor er et melodiøst album – kraftfullt, trassig – med sterk livsglede og melankoli.
Dadafon er hardtslående, suggerende groove-låter og vakre ballader.
Knirkepop er bandets egen benevnelse. Fortsatt er de inspirert av afrikansk musikk. Og Kristin Asbjørnsen synger like intenst, rått og betagende sammen med gitar, cello, bass og to groove-maskinister. Dadafon har akkurat gjennomført en releaseturne, og bandet kommer til å spille en rekke konserter i Norge kommende vår. Dadafon startet i Trondheim i 1995 og har tidliger utgitt cd’ene ”Coloured Moods” i 98 og ”And I Can’t Stand Still» i 2000, Ep’en Release Me ble utgitt sommeren 2002. Alle utgivelsene har rullet fram store øyne på avisenes terninger. DADAFON har tidligere gjennomført flere turneer i Norge, i tillegg til festivaloppdrag i Estland, Russland og Tyskland.

Kristin Asbjørnsen vokal
Jostein Ansnes gitarer, vokal
Øyvind Engen cello, vokal
Eirik Øien bass, vokal
Carl Haakon
Waadeland trommer, skrapjern, balafon
Martin Smidt trommer, skrapjern, industri-samples, balafon

Terje Mosnes / Dagbladet
(terningkast 6):
Kristin Asbjørnsen flyr høyt.
Dadafonisk. Kall det hva som helst, fint låter det uansett der Dadafon på kaleidoskopisk vis snor sine sterke melodier gjennom det ene sterke lydlandskapet etter det andre. Originalt, spennende og tilgjengelig. ”Visitor” er noe av det mest forfriskende i norsk popmusikk siden Wunderkammers debut og Kaizer´s Orchestra.

Dadafon er nominert til Spelemannsprisen i pop klassen og har et spennende live show som bør oppleves.