Velg en side

default_Espen_Eriksen_Trio_1_7_mb

Kl. 21: 00 – Stallen – 270/220, folk under 18 år kommer inn gratis

“superb musicians at the top of their game” – BBC

Espen Eriksen Trio skiller seg ut på den internasjonale jazzscene med sine relativt korte og formfullendte låter og en ”less is more”-tilnærming i arrangementer og fremføring. Musikken er lyrisk, vakker og melodisk og kan trygt plasseres i en skandinavisk tradisjon med innslag av folkemusikk, melankoli og de dype skoger.

Trioen har gitt ut to plater på det prestisjetunge norske plateselskapet Rune Grammofon, som begge har blitt hyllet av tunge internasjonale publikasjoner som for eksempel BBC, The Independent og KulturSpiegel.

Espen Eriksen Trios setter melodier og uttrykk foran utvendig virtuositet og ”gir betydelig belønning for alle som setter pris på musikk som er mesterlig unnfanget og fantastisk utført, men som har hjertet og den estetiske sans som mål.” (BBC Music Magazine)

Selv om Espen Eriksen Trio selvfølgelig kan sees i sammenheng med andre melodiske pianotrioer, markerte de allerede med sin første utgivelse, ”You Had Me At Goodbye” i 2010, en unik egenart. The Milk Factory sier det slik: ”Espen Eriksens ensemble har blitt sammenlignet med Tord Gustavsen og sen Esbjörn Svensson i EST, men det er på “You Had me At Godbye” en klarhet og allsidighet som gjør trioen helt unik.” Med oppfølgeren ”What Took You So Long” fra 2012, befestet Espen Eriksen Trio sitt unike uttrykk og blåste ”raskt bort alle tanker om at Espen Eriksen Trio kun var nok en europeisk trio med myke melodiske linjer.” (JazzWrap). “What Took You So Long” er rett og slett, i følge  BBC, ”en fantastisk melankolsk jazzplate, i sin helhet dedikert den tapte kunsten melodisk minimalisme, strippa ned og nydelig nær og naken.”

Espen Eriksen Triohar spilt på de fleste store jazzfestivaler og jazzscener i Norge i tillegg til konserter i Tyskland, Sveits, England, Sør-Korea, Russland og Malaysia. Musikken har blitt spilt på radio i Europa, USA, Sør-Amerika og Asia, blant annet på BBC-programmene ”Late Junction” og Jamie Cullums ”Best Of Jazz”.