Velg en side

Stallen– 10/09 – kr 150/100

Ingebrigt Håker Flaten – bass
Håkon Kornstad – saksofon

Ingebrigt Håker Flaten og Håkon Kornstad har de siste årene blitt regnet som blant de fremste og mest nyskapende, unge musikere på jazzscener verden over, og har lenge vært toneangivende musikere i norsk jazzliv.

 

Høsten 2008 ga bassist Ingebrigt Håker Flaten og saksofonist Håkon Kornstad ut albumet Elise, som består av jazzimproviserte versjoner av religiøse folketoner Håker Flaten lærte å kjenne i barndommen på Oppdal av sin farmor Elise.

Elise er vakkert arvegods og jazz med norsk aksent, formidlet av to av Norges største jazzeksportører – en duo av internasjonalt format.

Duoens fortreffelige samspill låter naturlig, samtidig som det er søkende, åpent for hverandre og for rommets klang. Ingebrigt Håker Flatens vanligvis hyperenergiske kontrabassimprovisasjoner er tilpasset materialet i både volum, intensitet og melodiøsitet. Kornstad bruker sin rike klangpalett – tenor- og barytonsaksofon, flutonett – med tilsvarende anvendelse av overblåsninger og andre effekter, innpakket i en dempet og lyrisk tone. Selv om det er vakkert og dempet er det samtidig påfallende kraftfullt. Her er kreativ disiplin i møte med tradisjonen.

A gemlike album

Nate Chinen, New York Times

 

Det är en i djupaste mening vacker musik, som på en gång berättar om det förflutna och hävdar sin relevans i dag…

Johannes Cornell, Dagens Nyheter

 

Elise was one of the most sublime albums of 2008.

Andrey Henkin, All About Jazz

 

The material has a sober dignity, while the interpretations by these remarkable instrumentalists … are haunting.

Andy Hamilton, The Wire