Velg en side

Torsdag 4.okt anrettes noe vi tror blir en jazz-kulinarisk nytelse vi ser frem til å innta. Da serveres FOOD! Konserten er et samarbeidsprosjekt mellom HJC og Kulturkontoret og er resultatet av støtte fra kommunen til Foods siste cd. Og hvorfor skulle nå Borre Kommune engasjere seg i et cd-prosjekt? Selvsagt fordi dette er bandet til Thomas Strønen som også mottok kulturstipendet for noen år siden.

Food er en spennende jazzkvartett som sprenger bildene vi har av fusion og grensene både musikalsk og geografisk. Foruten Thomas på trommer og sampling består Food av britiske Iain Bellamy på sax, Arve Henriksen på trompet og elektronikk og Mats Eilertsen på bass.

Sakrale ambient-stemninger med live sampling, eksplosive og groovy temaer, modal-jazz, fri-improvisasjon, japanske suggerende rytmer med loops og technolyd-bilder. Og dette er bare det man hører. Food er også opptatt av å fange publikums oppmerksomhet visuelt.

Og de som tar turen til Teateret denne kvelden vil finne ut hvorfor Food har fått to bestillings-verk på like mange år til to av Englands største jazz-festivaler, hvorfor BBC`s lytterskare kåret Bellamys ballade «Julienne» til årets livefremføring med Arve Henriksen på vokal, hvorfor Arts Counsil of England bekoster en to ukers konsert og festivalturné i Storbritannia i år, hvorfor norsk og britisk presse og BBC tar frem de helt store superlativene i sine omtaler av Food. God apetitt!