Velg en side

Hoist – Stallen fredag 17. august, 21:00, Pris 250/200

Hoist! er et nyetablert band med medlemmene fra Earth Died Screaming- en hyllest til Tom Waits pluss Kristoffer Lo fra Pelbo. EDS har begeistret Hortenpublikumet mange ganger tidligere og lover minst like god stemmning for dem som tar turen for å se dem spille egenprodusert materiale med Hoist! fredag 17. august.
Hoist! var i Frankrike i November i fjor og spilte inn sitt debutalbum Ami Noirmed den amerikanske produsenten Oz Fritz (Tom Waits, Primus, Iggy Pop osv.) og i september blir det sluppet en EP og en musikkvideo fra dette albumet.

Hoist! er et syvmannsorkester bestående av: piano, gitar, tuba, flugabone, kontrabass, perkusjon, trommer, mannlig og kvinnelig vokal.

Musikken er sjangeroverskridende, original og variert, låtene strekker seg fra det rolige og sarte til det eksperimentelle og fandenivoldske. Kombinasjonen av de to veldig ulike vokalene er noe folk ofte legger seg på minnet.

www.hoistnorway.com

Bygget på en grunnmur av mange års erfaring fra band som Pelbo, Desperado og Manifest, og med musikere som har bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim og ellers fra livets harde skole har Hoist! dannet seg det man må kunne si er et solid fundament.
Hoist! har nylig vært i Frankrike ved det fantastiske Studios La Fabrique (www.studioslafabrique.com) hvor dem spilte inn sitt debutalbum som har blitt gitt navnet Ami Noir. Plata er produsert av grammyvinnende produsent, og langtids samarbeidspartner med Bill Laswell, Oz Fritz (www.prairiesun.com/ozfritz.html). Fritz har tidligere jobbet med artister som: Herbie Hancock, Tom Waits, Primus, Ornette Coleman osv. Albumet er mikset ved legendariske Prairie Sun.

Resultatet av denne innspillingen er mildt sagt originalt, bare kombinasjonen av Stian Leknes’ grove stemme og tidligere soloartist og jazzsangerinne Marita Røstads vakre, men kraftfulle røst gjør at dette er noe som skiller seg ut fra mengden. Når du så putter fem mann til inn i lydbildet på henholdsvis tuba/flugabone, gitar, kontrabass, perkusjon og trommer, hver og en av dem med sin særegne stil har du et band helt utenom det vanlige. Ami Noir har blitt en plate full liv og kontraster, fra det vakre og sarte, til det eksperimentelle og fandenivoldske. Utrykket kombinerer det moderne og det klassiske, dette er komplementert av den unike produskjonsstilen til Fritz som har løftet bandet til et internasjonalt nivå.

Stian Leknes- vokal
Marita Røstad- vokal og piano
Kurt Sprenger- gitar
Kristoffer Lo- tuba og flugabone
Magnus Mortensen- kontrabass
Daniel Elide- trommer
Alessandro Elide- perkusjon