Velg en side

Fredag 20. sept. kl. 21.00. kr. 300/250, Stallen

INGRID OLAVA

Erland Dahlen – Trommer
Jo Berger Myhre – Bass
Marte Maaland – Keyboard

Intenst stemningsfullt, eksperimentelt og tidvis minimalistisk arrangert, og med et helt annet fokus på stemmebruk.

Ingrid Olava kom nylig ut med nytt album ”Summer House” og kommer tilbake til Stallen! Det nye albummet har fått gode kritikker og musikken har utviklet seg meget positivt. For tre år har gått siden plukket hun opp Spellemannprisen for albumet ”The Guest”, dette etablerte henne som en av landets fremste artister.

De første smakebitene fra albummet kom i form av singlene ”Black Box” og ”Jackie Kennedy”, som er spilt mye på radio.

www.ingridolava.com

ingrid-olava-x

Ingrid Olava
Summer House

Fredag den 6. september 2013 foreligger «Summer House», Ingrid Olavas tredje album, som samtidig markerer hennes tilbakekomst som utøver og musiker.

Tre år har gått siden Ingrid plukket opp spellemannspris for albumet «The Guest» (2010) som etablerte henne som en av våre fremste kvinnelige artister. Ingrid Olava har alltid hatt en sterk tilstedeværelse på konsertscener som utøver, med «The Guest» ble hun også anerkjent kunstnerisk og kommersielt som en låtskriver og albumartist av rang.

Tre år kan virke lenge, men Ingrid Olava har på ingen som helst måte ligget på latsiden. Hun har spilt inn filmmusikk (Keeper’n til Liverpool)og gjort seg bemerket som skuespiller, med fremtredende roller i filmer og tv serier som Oslo, 31. august, Varg Veum – Kalde hjerter og Lilyhammer. I tillegg til dette har hun sluppet en internasjonal ep utgivelse, vært med på juleplate («Vi tenner våre lykter»). Og jobbet. Sakte men sikkert. I det stille. Med tredjealbumet, som nå foreligger.

Det tok tid. Her hjemme snakker vi mye om det vanskelige andrealbumet, i andre territorier er det gjerne tredjealbumet, albumet som en gang for alle skal bidra til at man kan legge karakteristikker som «ung og lovende» bak seg som ofte sitter langt inne. Tiden – den har blitt brukt godt, likevel i det stille. Gjennom store deler av 2011 og 2012 var Ingrid på reisefot – i Berlin, LA og Stockholm, men også i Oslo eller i hennes nye sommerhus på Hurum – for å skrive låter. All viraken som fulgte i kjølvannet av det høye aktivitetsnivået gjorde at det tok tid å forløse materialet. Et stykke ut i 2012 var det klart. Mye hjulpet av møtet med ulike «fødselshjelpere» som låtskriveren Gary Clark, Francis Healy fra Travis og sist, men ikke minst, den engelske produsenten David Kosten, mest kjent for jobber med artisten Bat For Lashes, Everything Everything og Lenka. På sensommeren 2012 gikk hun i studio med han og en liten gruppe håndplukkede musikere (Ben Christophers, Sarah Jones, Jeremy Pritchard og Augusta Harris). De elleve sporene på albumet ble deretter spilt inn over flere perioder og har fått godgjøre seg ett halvt års tid før det nå slippes løs på verden. Enn så lenge har vi kunnet glede oss over de første smakebitene fra den kommende utgivelsen i form av singlene «Black Box» og «Jackie Kennedy», som har hatt høy rotasjon på blant annet P1og P3.

«Summer House» er på mange måter et brudd – eller stilistisk skifte. Et mer rikholdig, variert og dynamisk album, som sannsynligvis vil få de som har forutinntatte meninger om hvorledes Ingrid Olava låter til å åpne ørene.

Pianoet og stemmen kan fortsatt høres, om enn ikke like fremtredende. Noen av låtene er ren popmusikk, andre har med kassegitar, mange har fremtredende synthlydbilde  mens én låt nærmest har dance-rytmer. Alle formidler sterke personlige historier og fortellinger.

Som Ingrid selv forklarte til Robert Hoftun Gjestad i Aftenposten:

– Jeg sjekker hvor langt ut det er mulig å gå med mitt musikalske uttrykk.

De to første albumene mine var typiske «vol. 1» og «vol. 2» sammen med Frode (Jacobsen, Madrugada-bassist og produsent, journ.anm.), men vi var enige om at det ikke skulle bli mer. David er en utrolig sammensatt produsent, som liker mine mer esoteriske lydlandskaper, men som også dyrker det gode poprefrenget når det kommer. Og det er utrolig viktig for meg.

Ingrid Olava er tilbake. Lyden av sommer varer langt utover høsten!