Velg en side

Fiesta Cubana med Interactivo – en interaktiv turné!

Bakkenteigen kulturhus.

I november 2010 besøkte det cubanske bandkollektivet Interactivo Norge under Oslo World Music Festival. De holdt familiekonsert i samarbeid med barn og unge fra Sagene bydel, workshops og konserter i Levanger og i Trondheim under Transformfestivalen. I
Nå kommer Interactivo tilbake for å gjøre norgesturné med Rikskonsertene i februar 2011!
10 norske byer og tettsteder vil få oppleve et par dager med cubanske herligheter. Det blir cubansk fiesta på Sortland, i Longyearbyen, Finnsnes, Narvik, Nøtterøy, Sandvika, Horten, Vågå, Oppdal og Ørland!

FIESTA CUBANA MED INTERACTIVO

Vi håper trompetene vil swinge og maracasene shake sånn som de gjør på Cuba – taket skal løfte seg under årets mest viltvoksende konsert!

Store og små skal delta med sang, spill, dans og dekorasjoner, og lokale korps skal spille salsa så det virkelig svinger sammen med et av Cubas hotteste band.
Interactivo er et band som består av en helstøpt cubansk blåserrekke, førsteklasses perkusjonister og sangere. De 11 musikerne strutter av energi på scenen og sjarmerer publikum i senk
Bandet mikser cubansk takt og tone med funk, latin jazz og hiphop. Hele salen skal få være med på sang og karibiske rytmer og både store og små kan danse så mye de bare orker.
Interactivo kommer til å få temperaturen i vinterkalde byer og bygder til å stige og folk til å svinge seg slik bare cubanere kan!

Om Interactivo
Som Songlines formulerte det: Cubansk musikk blir ikke mer cutting edge enn dette.

Talentfulle, innovative og høyst kvalifiserte er Interactivo i ferd med å få rykte på seg for å være lyden av det nye Cuba. Bandet er en funky fusion av noen av Cubas hotteste unge musikere – rappere, DJs, låtskrivere, soneros og jazzistas med godt etablerte solokarrierer. I front står bandleder Roberto Carassés, den sjarmerende timba/son-sangeren Francis del Río, bassisten og singer-songwriteren Yusa , visesangeren William Vivanco, og Havana’s rapdronning Telmary Diaz som du kanskje har sett og hørt spille med Ojos de Brujo. I tillegg til disse fem kan du telle en helstøpt cubansk blåserrekke og førsteklasses perkusjonister.

Interactivo er fast bestemt på å flytte de musikalske grensene på Cuba. De mikser cubansk takt og tone med alt fra funk, jazz og soul, til rock og hip hop. Regelbrytere og risikosøkere er de alle sammen, med stor musikalsk innsikt, sterke stemmer og masse karisma. Dette er Havana clubbing på sitt aller beste!

“Interactivo are a super charged latin jazz big band full of life affirming exuberance”
M Hudson, Daily Telegraph

“Cuban music doesn’t come much more cutting edge than this or more exciting”
Jan Fairley, Songlines