Velg en side

Jonas Alaska i samarbeid med Horten Kommune og Rikskonsertene. Kr 230/180.

Jonas Alaska slapp i høst sitt debutalbum, en av de beste norkse utgivelsene i 2011, som markerte Jonas Alaska som et av de viktigste nye navnene i norsk musikk

Jonas Alaska (født 1988) fra Åmli i Aust Agder slapp i høst sitt selvtitulerte debutalbum i Norge, til strålende anmeldelser og tre Spellemann-nominasjoner! Jonas Aslaksen, som han egentlig heter, har tross sin unge alder, markert seg som en utrolig dyktig tekstforfatter og låtskriver, med et særegent uttrykk og en sterk stemme. Med radiohitene ”In The Backseat” og «October» ble Jonas Alaska raskt et kjent navn for et større publikum, og ved årets slutt plasserer Jonas Alaska seg  langt opp på musikkredakjsonenes «årets beste»-lister.

”Jonas Alaska er en bråmoden, sammensatt og imponerende svenneprøve som kjapt blir stående som en av høstens viktigste norske utgivelser.”
– Lydverket

Artister som Paul Simon, John Lennon og Bob Dylan blir ofte nevnt som referanser til Jonas Alaska sin musikk, men som Arendals Tidende skrev om 23-åringen: Selv om han har trange bukser, munnspill, boots og gitar, er han ingen Dylan-kopi. Jonas Alaska har sitt eget særpreg, og sin egen musikk, også passende til den tid vi lever i.
Låtene til Jonas varierer mellom hjerteskjærende viser, ballader med fengslende harmonier og uptempo låter med elementer av americana, folk og pop. Alle med et originalt uttrykk, både lyrisk og melodisk. Alaskas lyrikk beveger ofte seg mellom temaer som kjærlighet, politikk og tragedier til de helt enkle tingene i livet som alle kan kjenne seg igjen i.

”Følelsen av å høre et låtskrivertalent som har noe stort på gang – og som blir en stund.”
– Dagbladet