Velg en side

Pionerene innen norsk rockspråk slår seg igjen sammen i anledning CD-utgivelse av de viktige albumene ”Barbeinte engel” (Kåre Virud, 1974) og ”Stein. Regn” (Jan Erik Vold, Kåre Virud & Telemark Blueslag, 1981). Begge disse platene er tidligere kun utgitt på LP, og ingen har vært å oppdrive de siste 20 årene.

”Barbeinte engel” havnet i 2007 på en hederlig 17. plass i Nye Takters kåring av tidenes 100 beste norske album. Plata var banebrytende i den forstand at den var den første norske rockeplata med norske tekster som fungerer.

Det etterfølgende samarbeidet mellom musikeren Virud og lyrikeren Vold hadde som utgangspunkt Jan Erik Volds overstettelser av Dylan-tekster, som ble utgitt i boka ”Damer i regn” (1977). Samarbeidet avstedkom de to platene ”Virud synger Vold skriver Dylan” fra 1977 og ”Stein. Regn” fra 1981, i tillegg til en rekke konsert- og festivalopptredener samt et eget konsertprogram på NRK fjernsyn. Men dette er 25 år siden.

I januar 2009 slo de seg igjen sammen og gjorde to konserter (Herr Nilsen, Oslo, 16.01. og Arno, Notodden, 17.01.). Dette førte til festivaljobber på Canal Street i Arendal og Notodden Blues Festival i sommer.

70-årsjubilanten Jan Erik Vold ble behørig feiret i høst. Han er den første og mest profilerte norske rockepoeten. Alle har et forhold til dikt som «Loffen» og «Kulturuke».

i 2005 vant Kåre Virud Band spellemannpris i klassen for blues med CD’en ”Ild & vann”.

Virud & Vold har med seg musikerne fra Kåre Virud Band:
Espen Fjelle – orgel, piano
Baard Slagsvold – bass, vokal
Tore Wildhauer – trommer