Velg en side

Kl 23:00

http://www.krakesolv.no/

Bandet har base i Bodø og medlemmene har vært sterkt knyttet til miljøet rundt kulturhuset Gimle og XRK, rockeklubben i Bodø. Kråkesølv beskriver selv musikken som slentrende pop og skranglete post-rock, med emosjonelle tekster skrevet på dialekt.

Kråkesølv spilte sin første konsert på Kulturhuset Gimle i Bodø den 12. april 2008. 15. mai samme år spilte bandet inn en trespors demo på Hunstad Kultursenter i Bodø med låtene «Hell litervis med sand på timeglasset», «Hjørnebrikke» og «Blåe øya». Demoen ble lagt ut for fri nedlasting hos Plysjbyen Death Metal Distribution og på bandets MySpace-side. Demoen ble senere tatt under vingene til plateselskapet How is Annie Records og relansert som en selvtitulert digital EP for gratis nedlasting.

Bandet ble kjent for publikum gjennom P3-programmet Urørt og bransjefestivalen by:Larm. I november 2009 kom bandet første album, Trådnøsting som ble gitt ut på eget selskap. Albumet ble nominert i klassene popgruppe og årets nykommer under Spellemannprisen 2009. Sammen med John Olav Nilsen & Gjengen var Kråkesølv det mestspillende bandet i festival-Norge sommeren 2010.

I 2010 vant de Bigbangs demokonkurranse og fikk dermed spille inn sitt andre album i Bigbangs Grand Sport Studio med Øystein Greni som produsent. Albumet fikk tittelen Bomtur til jorda og ble gitt ut i november 2010 på Grand Sport Records. For albumet fikk de Spellemannprisen 2010 i klassen popgruppe.

Kråkesølv har ved flere anledninger vekket oppsikt for sine holdninger til musikkbransjen. Først da de åpent la ut musikkalbumet Trådnøsting for gratis nedlasting på The Pirate Bay, og senere for å ha takket nei til nominasjon om Statoil-stipendet på 800.000 kr under by:Larm 2010.