Velg en side

På stallen, kr 200/150.

Unikt triomøte.

3. juli møtes tre markante låtsmeder i Horten for å dele scene på Stallen. Felles for dem er at de alle tilvirker sanger med norske tekster. Denne kvelden får vi dem både hver for seg og sammen.

TRYGVE SKAUG er låtskriver og stemmen bak StMorritz. Bandet debuterte på norsk med suksessalbumet ”Tusenvis av ting” i 2010. Låten «Prøve meg igjen» ble raskt bandets første radiogjenganger og landeplagen «Allting blei stilt» ble den meste spilte sangen på NRK P1 i 2010. StMorritz satte også verdensrekord i turnévirksomhet, med 40 konserter på 40 timer forrige sommer.

Skaug er til høsten igjen plateaktuell med nytt album. Han har med sin jordnære musikk allerede skaffet seg et publikum rundt om i hele Norge. Skaug legger ikke skjul på at mye av inspirasjonen i tekstene stammer fra det han liker å kalle bygde-Norge. Historier og hendelser plukket opp på hjemstedet. – ”Jeg prøver vel å formidle historier om folk jeg har møtt eller ting jeg har opplevd selv. Jeg har stor kjærlighet til hjembygda mi, Trøgstad i indre Østfold, og jeg tror tekstene bærer preg av det – uten at alt skal være for rosenrødt” sier han.

TROND TRUDVANG radiodebuterte i oktober 2009 med den fengende singelen Lisa, Lisa (Ekspeditrisa)”. Låten ble listet i NRK-P1 i hele 15 uker. Dette representerte den best mulige start for hans debutalbum som ble sluppet på starten av 2010. Påfølgende sommer ble også låten ”Houston vi har et problem” fra debutalbumet listet i NRK P1. Den holdt stand i 13 uker.

I likhet med Skaug har også Trudvang et nytt album i produksjon i disse dager. Som en god start foran oppfølgeralbumet ble låten ”Gråværstur” listet i NRK P1 fra 2. mai 2011. Man antar at den vil akkompagnere forsommeren for mange. Trond søker et åpent og fengende musikalsk bilde som også gir godt rom for tekst – på dialekt fra fødebyen Harstad i Sør-Troms

LARS BREMNES er ringreven i denne forsamlingen. Lars kommer fra Svolvær i Lofoten og står på skuldrene til en rik musikk- og fortellertradisjon i Nord-Norge. Humor, alvor og melankoli avløser hverandre i tekstene hans, og melodiene er sterke og uforutsigbare. Seks album har han gitt ut med egne sanger, det seneste «Stayer» kom i 2008. I 2006 fikk han Spellemannsprisen for albumet «Hjertekaptein», og i 2009 Prøysenprisen. Et samarbeid med sine søsken Kari og Ola har også resultert i to suksessfulle utgivelser.

Flere av hans sanger er ofte å høre på riksdekkende radio. I Vestfold blir hans sang «Tønsberg i min favn» mye spilt. Andre radioperler fra Lars er: ”Fiolinan”, ”Å kunne æ skrive”, ”Astronomi”, ”Jon har fått sæ dame”, ”Hard Verden”, ”Sirkel” og mange flere.