Velg en side

På Stallen – NB! torsdag kl 20:00

– Kr 250/200
– 20% rabatt på én billett til medlemmer av De norske Bokklubbene

Live Maria Roggen – vokal
Helge Lien
– piano

LiveLien består av Live Maria Roggen og Helge Lien, to anerkjente utøvere i den rike norske jazzfaunaen. Til denne duoen har de satt sammen et drømme-repertoar av nye og gamle låter, alle med norsk tekst. Helge har komponert musikk til dikt av blant andre André Bjerke og Hans Børli, og de fremfører jazz- og covermateriale både med originale norske tekster, og med gjendiktninger fra andre språk. Kjente og ukjente låter behandles med respekt og frie tøyler i et tett kommuniserende duoformat. De leker med språk, leker med lyder, og boltrer seg i musikalsk improvisasjon! Det hele formidlet av to musikere som mestrer kunsten å komme ut over scenekanten i møte med sitt publikum.

Live Maria Roggen har siden 1998 vært aktiv som improviserende sanger og låtskriver innen ulike jazzuttrykk. Hun er mest kjent som sangeren i standardjazzbandet Come Shine, men opptrer også som soloartist og i vokalimproensemblet Trondheim Voices. Live har mottatt Radka Toneffs minnepris, Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris og Gammlengprisen, i tillegg til to Spellemannpriser: for jazz med Come Shine i 2002, og i åpen klasse for soloutgivelsen Circuit Songs i 2007. Lives uttrykk kjennetegnes av sterk tekstformidling og leken improvisasjon.

Helge Lien er pianist og komponist, og kanskje mest kjent fra sin egen Helge Lien Trio. Helge mottok Spellemannprisen 2008 for sitt siste album Hello Troll, og har vært aktiv på den norske jazzscenen siden 2001, blant annet med Tri O´Trang og Hero. I 2008 mottok Helge Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris. De som får denne høythengende prisen, kommer alltid tilbake til Kongsberg Jazzfestival året etter for å holde en ”takk for prisen-konsert”. I dette prosjektet hadde Helge blant annet med seg Live Maria Roggen, og det ble starten på LiveLien, som nå er klare til å møte det norske publikummet på både scene og plate.

Konserten presenteres i samarbeid med Horten Kommune og Rikskonsertene.