Velg en side

Stallen – 07/10 – Kr 150/100

En sjelden sjanse til å høre «hortenspianisten» Magne Arnesen i Horten. Magne Arnesen spiller ikke ofte i Horten og denne gangen får du muligheten til å høre ham sammen med noen av norges beste mainstream jazzmusikere. This is jazz!!!

Roy Nikolaisen – trompet

Magne Arnesen – piano

Terje Venaas – kontrabass

Eyvind Wahlen – trommer

Kvartetten framfører komposisjoner av bl.a. Charlie Mingus, Lee Morgan, Joe Henderson og andre, samt noe standards ispedd egne tilnærminger. Melodisk, hardtsvingende akustisk jazz.

Litt om musikerne:

Roy Nikolaisen spilte i Sandvika Storband på 80-tallet bl.a. med Geir Wentzel og Halvdan Sivertsen. Med Staffan William-Olsson medvirket han på flere utgivelser på 90-tallet. Han spilte på plate med Geirr Lystrup i 1996. Har vært aktiv i bandet Pastor Wang Quintet på Gjøvik. Han ga selv ut Roy’s choice (Gemini Records) i 2004 med musikerne Olga Konkova – piano, Knut Riisnæs – saksofon, Tom Steinar Lund – gitar, Olaf Kamfjord – bass, Øyvind Gravdal – saksofon, og David Trübenbach – trommer.Den senere tid har han også spilt i Sharp 9, i Frode Nymo kvintett, med Jan Erik Vold/Egil Kapstad (Storytellers, 1998), i Tine Asmundsen’s gruppe Lonely Woman som spilte med David Murray under Kongsberg Jazzfestival 2010, samt på utgivelser med Øyvind Gravdal. På Dølajazz 2006 var han i Paul Weeden oktett, og har siste tiden vært med i kvintetten «Changes» med Tom Olstad, Nils Jansen, Rune Klakegg og Kåre Garnes.

Magne Arnesen er opprinnelig fra Tønsberg, men bosatte seg i Horten for ca. tre år siden. Han er i ferd med å etablere seg som jazzmusiker på nasjonalt nivå. Han har fast plass som pianist i Halvard Kausland Kvartett og har sine egne trioer med både piano og orgel. Arnesen spiller også med Kausland Kvintett og Kjell Gunnar Hoff Kvintett. I tillegg har Arnesen spilt med en rekke jazzmusikere som blant andre Ditlef Eckhoff, Atle Hammer, Laila Dalseth, Tore Johansen, Jørn Winnæss, Jens Wendelboe, Mathias Eick, Knut Riisnæs, Odd Riisnæs, Bjørn Vidar Solli, Roger Johansen, Sture Janson og Totti Bergh. Arnesen er forankret i standardjazztradisjonen og dyrker det harmoniske i kombinasjon med eleganse og lekenhet.

Terje Venaas spilte opprinnelig tenorsax, men begynte med bass i 1962, da lokalmiljøet i Molde manglet bassist! Han flyttet etter hvert til Oslo, ble en del av miljøet rundt Club 7 og spilte med Espen Rud, Jan Garbarek og Calle Neumann og platedebuterte med Terje Rypdal i 1968 («Bleak house»). Han kan vise til en imponerende karriere med samarbeid og plateinnspillinger med drøssevis av norske og internasjonale toppnavn, deriblant selveste Chet Baker. I 1988 ble han hedret med norsk jazz’ ypperste utmerkelse: Buddy-prisen.

Eyvind Wahlen (tidligere Olsen) gikk sin musikalske læretid i det levende jazzmiljøet i København på begynnelsen av 1960-tallet, og også han har en omfattende merittliste. Han har spilt med de fleste norske musikere i alle sjangere. Blant de mange jazznavnene kan vi nevne Svein Finnerud, Bjarne Nerem, Laila Dalseth, Morten Halle, Rune Klakegg, Odd Riisnæs og Egil Kapstad. Fra begynnelsen av 2000-tallet har han vært aktiv i driften av jazzstedet «Herr Nilsen» i Oslo.