Velg en side

Marit Sandvik & Nova Onda – brasiliansk musikk i blått landskap

Kl 21:00, Stallen
Pris: 200/100 (ikke-medlem/medlem)  Under 18 år gratis.

Brasiliansk musikk har siden tidlig sekstitall engasjert og beveget publikum over hele verden, ikke minst takket være utviklingen av bossa nova. Musikerne i det nordnorske bandet Marit Sandvik & Nova Onda fordyper seg i grunnelementene til flere av de brasilianske genrene, og resultatet er et uttrykk som forener det beste fra samba, bossa nova, baião og brasiliansk populær musikk, MPB.
Med egne komposisjoner og melodier hentet fra Brasils rike flora, med gjennomarbeidede arrangementer og med improvisasjon fyller MS&NO den tradisjonsrike musikken med sitt eget uttrykk.

Ved å løfte fram energien, rytmen og de populærmusikalske elementene, reaktualiserer bandet den brasilianske musikken for et nytt publikum. Bandets originallåter, med nordnorske tekster, finner sin naturlige plass i dette landskapet, og slik framstår MS&NO som et særegent band.

Marit Sandvik – vokal
Øystein Norvoll – gitar
Eirik Fjelde – tangenter
Ola A. Rokkones – tenorsax
Morten Steene – bass
Simen Vangen – trommer/perkusjon

https://www.facebook.com/pages/Marit-Sandvik/172163282800059
https://www.facebook.com/maritsandviknovaonda
http://www.youtube.com/results?search_query=marit%20sandvik&sm=3 (videoopptak)

1

Marit Sandvik har gjennom mange år i samarbeid med gitarist Øystein Norvoll spilt brasiliansk musikk, vesentlig i gruppene Bossa Nordpå (1993 – 2005) og Chorinho (2008 2012). Bossa Nordpå fikk svært gode anmeldelser for sin CD ”Uma onda no mar” (Taurus Records) i 2005. Roald Helgheim, Dagsavisen skrev: ”Den som har lytta til Marit Sandvik nordpå eller sørpå kjenner den djupe seriøsiteten i alt ho gjer, respekten for røtene, kombinert med ei suveren tolking uansett musikkens opphav eller art, dessuten skriv ho fine songar sjølv. Som jazzvokalist er ho det ypperste vi har, og å tolke den brasilianske musikken, som ho sjølvsagt gjer på originalspråket på denne plata, gjennomfører ho med ein like sjølvsagd autoritet”. Ragnar Meidell, Rana Blad skrev: ”Øystein Norvolls strålende og stilriktige gitarkomp må trekkes fram som et bærende element i denne innspillingen. Anbefales!”

Da Chorinho spilte under Nordlysfestivalen i 2011 skrev avisa Nordlys: ”Stemningen som spredte seg gjennom konserten ble ofte avbrutt av mer eller mindre spontan, og svært fortjent, applaus for de mange gode enkeltprestasjonene som ble servert et publikum, – for anledningen forflyttet til hver sine hengekøyer på Copacabana.”

Sandvik og Norvoll var i 2010 på en to måneders studietur i Brasil, og Chorinho var der i 2012 på en kombinert studie- og konserttur. De spilte to konserter i Rio de Janeiro.

Marit Sandvik & Nova Onda er Sandviks nye prosjekt. Sekstetten samler musikere med forskjellig bakgrunn; fra soul via rock til jazz og klassisk! Trommeslager Vangen har i 2014 fullført sin masterutdanning i brasiliansk musikk ved Institutt for Kunstfag ved Universitetet i Tromsø. Bandet har ved flere anledninger samarbeidet med den Oslo-baserte brasilianske perkusjonisten Celio de Carvalho. Sandvik og Norvoll skriver og arrangerer store deler av musikken, innenfor tradisjonene musica popular brasileira (MPB), bossa nova, samba (standard samba, partido alto, samba batucada, samba cancao, samba rock) og baião. Tekstene er på brasiliansk og nordnorsk; de nordnorske tekstene skrevet av Sandvik. All musikken er basert på brasilianske stilarter. Samtidig gir bandets forankring i jazz, sammen med deres nordeuropeiske utgangspunkt, farge og særpreg både til repertoar, arrangementer og framførelse.

Bandet har i mars 2014 spilt konserter under Vinterfestuka i Narvik, og startet sin Turné 2014 med fulle hus i Tromsø i slutten av mai. Turnéen går både sør og nord i landet med konserter bl.a.
på Sortland Jazzfestival i september og Dølajazz i oktober.