Velg en side

Stallen – Kl 21:00, Kr 150/100

NB! Medlemmer kan ta med en venn/venninne til medlemspris på denne konserten!

Don Cherry skrev en låt, oppkalt etter byen Mopti på Mali. Mopti er en klassisk jazzkvintett med klare referanser til den afroinspirerte groove musikken på 60-tallet.

Under Moldejazz i fjor ble Mopti kåret til Årets unge jazzmusikere 2012 i sterk konkurranse med sju av landets største talenter. Nå legger kvintetten ut på Norgesturné og besøker tretten av landets jazzklubber.
Jazzintrojuryen, som bestod av anerkjente norske jazzmusikere, beskrev Mopti som et band som leverer fra første tone og er sterke individer både musikalsk og instrumentalt.

De er også inspirert av andre typer Groovebasert musikk. Ved å erstatte piano med en gitar og en haug med effekter, har de gjort våre lyden litt grovere enn deres akustisk prekursorer.

Harald Lassens saksofoneksplosjoner transformeres raskt til lyriske passasjer, og komplimenteres av trompetist Kristoffer Eikrems delikate og intelligente linjespill. Disse to akkompagneres av gitarist Aleksander Sjølies mangefasetterte og velplasserte lydpallett, og det hele forankres i Andreas Wildhagens hardtsvingende og fleksible trommespill samt solide bånnfrekvenser fra bassist Christian Meaas Svendsen.

www.myspace.com/moptijazz
www.christianmeaassvendsen.com/projects/mopti/

Harald Lassen – saksofon

Kristoffer Eikrem – trompet

David Aleksander Sjølie – gitar

Christian Meaas Svendsen – bass

Andreas Wildhagen – trommer

Mopti-pressebilde_2