Velg en side

default_Narum-forsideKl. 21: 00 – Stallen – 270/220, folk under 18 år kommer inn gratis

Kjøp billett her

Historien om bandet Narum handler så langt om tre søsken, et dårlig piano og om en demo på avveie. Søsknene Benedikte (vokal, gitar) , Jon Anders (gitarer) og Lars Christian (tangenter) har alle drevet med musikk siden 7-8 årsalderen.

Jon Anders og Lars Christian har spilt i flere band sammen. Etter hvert ble brødrene klar over at lillesøstera hadde brukbare evner som vokalist. Det ble snakket om å gjøre noe sammen. Men – det ble med praten.

Helt til i 2006. Lars Christian hadde for noen år siden kjøpt seg hus og flyttet til Eina med familien. Samtidig fikk han i hus et gammelt piano av typen blytungt og ærverdig. Pianostemmeren kom – og vendte tommelen ned. Et håpløst tilfelle. Nærmest uten verdi, unntatt som møbel.

Lars Christian, som var musiker på heltid, måtte uansett øve og satte seg ned ved tangentene. Men det ble ikke den sedvanlige øvingen. Ut av det hanglete pianoet kom det låter. Og det var låter av et annet slag enn han hadde syslet med tidligere. Ikke nok med det. Plutselig satt han og skrev tekster til, noe han ikke hadde drevet med før.

Lars Christian fikk søstera til å gjøre en demo. Men det låt ikke helt som det skulle. Det var noe med tekstene som var skrevet på bokmål som ikke stemte. Benedikte foreslo at det skulle synges på totning. Og til komponistens store overraskelse falt da alle biter på plass.

Det varte ikke lenge før Jon Anders kom med i bandet. Han er erfaren musiker som også har mer enn 10 års erfaring som driver av eget studio. Trioen ble dermed komplett med vokalist, låtskriver og en solid arrangør/studiomann. Man satte i gang med innspillinger hos Jon Anders.

Resultatet har blitt tre kritikerroste album, hyppig radiospilling på norsk radio, to Spellemannsnominasjoner og en Spellemannspris!

Narum låter som en blanding av tradisjonell, amerikansk roots-musikk og erkenorsk visetradisjon. Neil Young møter Prøysen kan være en annen fin beskrivelse.