Velg en side

Bakkenteigen – 17/10

Fiolinisten Ola Kvernberg er kjent for å skape grensesprengende musikk ved å hente impulser fra alle sjangre. Så også i LIARBIRD, som var et felles bestillingsverk til Jazzfest i Trondheim og Moldejazz i 2010. Ensemblet er bygd opp med grunnlag i to hovedprinsipper: symmetrisk instrumentering og utøvere som representerer to ulike estetiske tilnærmingsmåter. Det betyr at LIARBIRD har to trommeslagere, to strykere, tre blåsere og to bassister. Klanglig og musikalsk oppstår helt nye muligheter med en slik instrumentering. Musikere som vanligvis besitter sin rolle alene i ensemblet blir utfordret til å bruke instrumentet på nye måter.

Til LIARBIRD har Ola Kvernberg valgt sine absolutte favorittmusikere blant norske friimprovisatører og melodikere. Spenningsfeltet mellom disse har sjelden blitt fokusert på i jazzhistorien, og er en av mange grunner til at dette prosjektet, etter to urfremføringer, i anmeldelser ble trukket frem som disse festivalenes mest fryktløse, rå og vakre opplevelser! Nå skal prosjektet heldigvis bli plate. Konsertene arrangeres i samarbeid med Rikskonsertene.

Ola Kvernberg – fioliner, mandolin Bergmund Skaslien – fioliner Håkon Kornstad – saksofon Eirik Hegdal – saksofon Mathias Eick – trompet Ingebrigt Håker Flaten – bass/el-bass/elektronikk Ole Morten Vågan – bass/el-bass/elektronikk Torstein Lofthus – trommer og Erik Nylander – trommer/perkusjon

Utdrag fra anmeldelsene:

Et musikalsk Drillos.
Gi denne gjengen en internasjonal arena snarest mulig. I lag på lag
fikk publikum oppleve grensesprengende lydlandskaper i tre akter, der crescendo
oppsto i den korteste til slutt. Et komplett lag – som nå er moden for enda
større oppgaver.
Vegard Smelvoll, Adresseavisen

Med Ola Kvernbergs LIARBIRD nådde den femtiande jazzfestivalen i Molde høgdepunktet. Ovasjonane
løfta nesten taket på Kulturhuset der publikum stod som sild i tunne. Kvernberg,
som imponerte med sitt virtouse spel, har laga grensesprengande musikk med å
hente impulsar frå alle sjangrar.
Roald Helgheim,Dagsavisen

En sjelden musikalsk reise.
Ola Kvernberg har med LIARBIRD komponert et musikalsk
mesterverk.
Pia Farstad Eriksen, Romsdals Budstikke