Velg en side

Vi har vært så heldeige å få kloa i by:Larm-aktuelle Shining til Scene 37. Shining slipper 18. Januar sitt nye album Blackjazz på metal-labelen Indie recordings. Albumet er mikset av Sean Beavan som blant annet er kjent for sitt samarbeid med Slayer, Nine Inch Nails og Marilyn Manson, og er beryktet for å skape tunge, gitarbaserte lydvegger. Deler av skiva er basert på verket ”Amargeddon Concert” som Shining gjorde sammen med Enslaved på Moldejazz i 2008. Grutle Kjellson fra Enslaved er gjestevokalist på bandets coverversjon av King Crimson klassikeren “21st Century Schizoid Man” på albumet. Shining bodde under innspillingsprosessen i Frank Zappas gamle hus, med Marilyn Mansons gamle vaktbikje liggende på kjøkkengulvet, og det kan virke som om dette har påvirket sluttresultatet.

Shining med Jørgen Munkeby (ex. Jaga Jazzist) fra Tønsberg i spissen har beveget seg fra å være et jazzband til gradvis å bevege seg i harder retninger. På illsinte Blackjazz mixer de metal, metalldetektor, jazz, prog og punk til en helt ny sjanger – Blackjazz! Lydbildet er tung, hardt og desperat, og vil appelere til både metalheads, rockere og jazzfolk med et åpent sinn.

Shimmering er et prosjekt startet av trommeslageren Bendik Hovik Kjeldsberg (18) fra Horten, Vestfold. Musikken han skriver til Shimmering betraktes som variert, melodiøs, til tider utfordrende og ekstremt fargerik, toppet med et original, friskt og kreativt sound. Musikken inneholder elementer fra rock og jazz samt mer kreative lydbilder som skaper behagelig og variert stemning.

Shimmering er: Bendik Hovik Kjeldsberg – trommer, perkusjon og synth, Julie Kleive – vokal, Henrik Schmidt – gitar, Lars Reidar Bjerke – bass og synth, Lars Fremmerlid – vibrafon, klokkespill og gitar og Anders Brevik – synth og rhodes
I tillegg har de også ofte med gjesteartister på konserter.

Shimmering er straks ferdig med å spille inn sitt debutalbum med Hasse Rosbach som produsent, i Propeller Music Divison, Oslo.  Målet har vært å lage en bred plate uten å være altfor sjangerbevisst. Plata inneholder varierte låter (fra fri improvisasjon til pop, innom rock med mer elektroniske virkemidler) og er musisert med et bredt utvalg av instrumenter. På plata dukker det ulike gjesteartister som representerer ulik genre nettopp for å sette farge på plata og gi den variasjon. Det er blitt en leken plate med utstikkere i litt forskjellige retninger som låter friskt og kreativt!

Artister som gjester plata: Mathias Eick – trompet, Hanne Hukkelberg – vokal og Hans Jørgen Undelstvedt (Heroes & Zeros) – vokal