Velg en side

Fredag 08. okt. kl. 21:00,- På Stallen

Stian Around a Hill Quartet
+ Kristian Skårbrevik (supp)

Dette er egentlig en dobbeltkonsert da det først er plateslipp for Kristian Skaarbreviks ny cd. Med sin gitar utforsker han møtet mellom ulike sider av rock, klassisk musikk, improvisasjon og elektronikk. Han leder også selskapet AIMSoundCity, som produserer, distribuerer og skriver musikk, både i form av innspillinger,  plateutgivelser, musikalsk veiledning, komponering og utforskning i musikkfeltet.

Skaarbrevik vokste opp i en musikalsk verden fylt med Kiss-kassetter og punk-vinylplater. Hans første bevisste møte med klassisk musikk var da han fikk en kassett med musikken til ”2001 – A Space Odyssey”.
Deretter inntar S.A.H.Q  Stallen. Bandet ble etablert i januar 2008 av musiker, komponist og dirigent Stian Omenås (30). Bandet spiller lyriske komposisjoner av Omenås i sjangeren neddempet låtbasert kammerjazz. I motsetning til mange av dagens unge norske jazzband, velger S.A.H.Q å legge den enkle og tydelige melodi til bunn for musiseringen. Samtidig har låtene store åpninger for videre improvisasjon og klanglige utforskninger.

Felles for låtene er tydelige ideer, form og oppbygning. Resultatet av dette gir musikerne et stort overskudd på samspill, dynamikk og kontrastfulle detaljer. Minimalisme og ”Less is More”-prinsippet kan igjen nevnes som et av Omenås viktigste utgangspunkter for et tilnærmet optimalt musikalsk resultat.

Bandleder Stian Omenås har gjestet Horten Jazz Club flere ganger, blant annet to ganger i fjor. Først med Earth Died Screaming som bare spiller Tom Waits, deretter på julejazzen med sitt Miles Davis-prosjekt.