Velg en side

synn_esand_enSynne Sanden – Fredag 24-01

På Stallen | Kr 200/100 – under 18 år gratis

Synne – vokal, piano, Julie Kleive – klokkespill, vokal og bassynth, Bendik Hovik Kjeldsberg – trommer, melodika og elektronikk, Henrik Schmidt  –  gitar og Lars Fremmerlid – gitar og vibrafon.

Synne Sanden ga i 2011 ut sin debutplate «When Nobody´s around». Med seg på denne hadde hun bl.a Bugge Wesseltoft som musiker og produsent, og Mathias Eick og Moddi. I februar i fjor ble hun utnevnt som forhåndsfavoritt i Urørtfinalen, og endte her på en solid 2.plass med låta «The King In My Kingdom», som også ble A-lista på P3.

I mars ga hun så ut sin 2. plate «Climbing the Rainbow» til fantastiske kritikker. Hun fikk her med seg sin store helt Thomas Dybdahl som gjest, og fikk også med seg bl.a Susanne Wallumrød og Victoria Winge. Her får vi servert lidenskapelig musikk som flyver både høyt og lavt, hardt og tandert, ærlig og kompromissløst.
Synnes musikk er en kryssning mellom kreativ glitterpop til eksperimentell og fargerik elektronika med direkte tekster og nære melodier.  Det spinnes inn og ut gjennom et melodiøst, og til tider svevende lydlandskap preget av euforisk lykkerus, og akustiske og neddempede melankolske pianolåter.
Sandens skjøre stemme leverer låter om det vi aldri klarer å bli helt kloke på; om ubehaget, frykten, begjæret, forelskelsen og kjærligheten. Det handler om ytterpunktene, spenningen og kontrastene. Dette kommer ikke bare fram i tekstene, men også i musikken, med god hjelp fra bandkollegaene som har produsert plata, Bendik Hovik Kjeldsberg og Lars Fremmerlid.

Synne er vokalist, komponist og tekstforfatter, 23 år fra Treungen i Telemark, nå bosatt i Oslo.Hun har tidligere erfaring med kor og vokalensembler med improvisasjon som komposisjonsmåte. Hun gikk musikklinje på Skien vgs og jazzlinje på Sund folkehøgskole, studert pedagogikk og jobbet som sangpedagog. Allerede våren 09 spilte hun på turneen «Framtida i norsk jazz», som ble arrangert på Viktoria Nasjonal jazzscene i Oslo, og jazzklubben i Arendal kulturhus. Samme år spilte hun på Canal Street og vant konsertserien UnderStreet sammen med sitt band. Som følge av det spilte hun konsert på en av hovedscenene i 2010. Hun har dessuten spilt på Kongsberg og Oslo jazzfestival og ble utvalgt som The Groove Valley Jazzcamps deltakerprofil i 2010 hvor hun bl.a. spilte med Paolo Vinaccia, Lars Horntveth, Mathias Eick og Moddi.

Hun er i div. band og prosjekter, som bl.a Chili Vanilla, Shimmering, The Offing.

https://nb-no.facebook.com/pages/Synne-Sanden/65690868591