Velg en side

«La fantasien løpe løpsk et øyeblikk: Forestill deg store Charlie Mingus plukkende på bassen. Så kommer Gene Krupa inn på trommene – bare med fire armer, og han spiller som han var besatt av en ond ånd. Bak platespillerne lurer Amin Tobin inn alt fra sambarytmer til piano- og blåsersamples. Nå begynner du å nærme deg musikken til Xploding Plastix .-Dette er Dagsavisens oppfatning av bandet vi presenterer 22. februar

Xploding Plastix ble startet opp av Hallvard Wennersberg Hagen og Jens Petter Nilsen i 1999. Siden den gang har de gjort seg bemerket med en helt særegen stil. Varemerket til gruppa er først og fremst låtskriving, noe som virker ganske spesielt for det musikalske landskapet man umiddelbart plasserer Xploding Plastix i, basert på synther, samplere og trommemaskiner. Blandingen av obskure jazz-samples, kule beats, melodisk teft, en «anything goes»-mentalitet og ikke så rent lite humor gir deg fortidens lugubre jazzklubb som en nåtidens film noir.

Xploding Plastix har spilt med Røyksopp, Sternklang, Palace of Pleasure, DJ Bjørn Torske, St. Thomas, franske Rinôçérôse – for å nevne noen. De har holdt konserter rundt om i Tyskland og England, på et slott fra 1400-tallet i Østerrike, Quartfestivalen, Nattjazz og Øyafestivalen.

Deres nylig utgitte ep ble av Nettavisens lesere kåret til en av foregående års 10 beste plater.

Xploding Plastix består av

Jens Petter Nilsen – samplere, trommemaskin, synther, effektbokser
Hallvard Wennersberg Hagen – samplere, trommemaskin, synther, effektbokser
Erik Velldal – kontrabass
Amateur Girlfriends Go Proskirt Agents er debutalbumet til Xploding Plastix. Albumet har mottatt knallkritikker fra både norsk og utenlandsk presse, Dagbladet bl.a. slo til med en ren sekser..

I likhet med Cloroform i fjor, vil Xploding Plastix spille to konserter, en på kvelden og en på dagtid for skoleungdom.

Medl.: kr. 80,-    ikke-medl. Kr.120,-

http://www.xplodingplastix.com/